blat:
8 oua
250 g zahar pudra
160 g faina
1 praf de copt
crema:
7 oua
200 g zahar
2 lamai
100 g unt
decor:
frisca
fructe confiate
mod de preparare:
Blatul: Luam 6 oua si separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se
freaca cu celelalte 2 oua si zaharul pana isi dubleaza volumul, punem faina si praful de copt“in
ploaie”. Albusurile, batute spuma, se adauga peste
compozitie. Punem compozitia intr-un vas tapetat cu hartie de copt umezita si
bagam la cuptor.
Se incearca cu o
scobitoare. Cand s-a racit se taie in 2-3 felii.
Crema: Ouale se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se pune vasul in
bain-marie si se amesteca pana se ingroasa. Se adauga coaja razuita de la cele
doua lamai si zeama de la o lamaie, apoi adaugam untul amestecand continuu.
Se insiropeaza primul
blat, se toarna peste el o parte din crema si se repeta totul. Deasupra se pune
crema, apoi tortul se imbraca in frisca si se orneaza cu fructe confiate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu