miercuri, 3 iulie 2013

Supa-crema de dovlecei

ingrediente:

1 kg dovlecei
1 cartof
2 morcovi
1 galbenus
300 ml lapte
1 ceapa
sare
ulei de masline

mod de preparare:
Dovlecelul se spala si se taie cubulete, iar daca este mare se indeparteaza semintele. Cartoful si morcovii se curata, se spala si se taie bucati mai mici si se pun impreuna cu dovlecelul la fiert in apa cu sare.
Cand legumele au fiert, se scort din zeama in care au fiert si se mixeaza. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei incins, iar cand devine aurie se adauga legumele mixate si galbenusul batut bine cu laptele. Daca supa-crema este prea groasa se mai adauga zeama in care au fiert legumele.

La final se potriveste gustul de sare. 

marți, 2 iulie 2013

Gogosele

ingrediente:
500 g faina
150 g zahar
1 plic drojdie uscata
2 galbenusuri
100 ml lapte
500 ml apa
sare
ulei pentru prajit

mod de preparare:
Intr-un castron se pune apa calduta, se adauga putina sare si drojia si se amesteca pana se dizolva. Galbenusurile se bat bine si se amesteca cu apa, apoi se adauga laptele cald tornandu-l in fir si faina,   amestecand continuu. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa intr-un loc cald pentru o ora.
Dupa ce s-a dospit, aluatul se amesteca, se ia cu o lingurita si se pune la prajit in ulei incins. Gogosele se scot pe hartie absorbanta.


luni, 1 iulie 2013

Supa de ciuperci si rosii

ingrediente:
500 g ciuperci champignon
500 g rosii
1 ceapa
1 morcov
3 linguri ulei de masline
1/2 lingurita ghimbir ras
sare
piper
patrunjel
mod de preparare:
Rosiile se scufunda pentru 5 minute in apa fiarta, apoi se decojesc si se taie bucati, indepartandu-le cotoarele.
Ciupercile se spala bine si se taie feliute subtiri.
Ceapa si morcovul se curata, se taie marunt si se pun la calit in uleiul de masline. Se adauga ciupercile si se lasa la inabusit 5minute, apoi se adauga rosiile, ghimbirul ras, apa calda (sau supa de legume), sare, piper si se lasa la fiert la foc potrivit.
Cand legumele au fiert se opreste focul.

Se adauga patrunjel tocat marunt.