vineri, 31 ianuarie 2014

Ciorba de pastai cu sunculita

ingrediente:
1-2 linguri ulei
1 ceapa
150-200 g sunculita (sau kaiser) afumata
500 g fasole verde (pastai)
telina
2 morcovi
2 ardei capia
2 linguri bulion de rosii
bors
sare
patrunjel
mod de preparare:
Ceapa taiata solzisori se caleste in putin ulei incins, se adauga sunculita taiata si se mai lasa putin la calit. Apoi, se adauga pastaile portionate,telina taiata cululete, morcovii taiat, ardeii, acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam bulionul, lasam sa dea cateva clocote si adaugam borsul caldut. Mai lasam circa 5 minute sa fiarba.

La final potrivim gustul de sare si adaugam patrunjel taiat marunt.

Pui la punga in cuptor

ingrediente:
1 kg pulpe pui
1 lingura ulei
cimbru
busuioc
piper
sare
4 catei usturoi

punga speciala
mod de preparare:

Uleiul, cimbrul, busuiocul, piperul, sarea si cateii de usturoi, curatati si zdrobiti, se amesteca si se  adauga peste pulpele de pui spalate si portionate. Apoi se pun intr-o punga speciala pentru copt pe care o legam cu clips. Asezam punga in tava de cuptor si o intepam, cu o scobitoare, in cateva locuri (ca sa nu se sparga in timpul coacerii). Bagam tava in cuptor pentru circa 45-50 minute, pana cand bucatile de carne se rumenesc.