Taiati
legumele atunci cand sunteti gata sa le folositi. Nu le taiati inainte pentru
ca s-ar strica valoarea lor alimentara.
Pentru
a obtine mai mult suc din lamai proaspete, acestea se aduc la temperatura
camerei si se rotesc in palma inainte de stoarcere.
Pielita
de pe cateii de usturoi se va indeparta usor daca usturoiul este incalzit putin
inainte de curatare.
Cand
fierbeti porumb, adaugati un varf de cutit de zahar pentru a-i spori dulceata.
Pentru
a afla daca un ou este proaspat, acesta se introduce intr-un vas cu apa sarata;
daca se scufunda, inseamna ca oul este proaspat, iar daca se ridica la
suprafata, oul este vechi si se arunca.
Daca
aveti pete de la alimente pe degete, veti scapa de ele daca frecati pata cu o
felie de cartof crud apoi clatiti cu apa.
Aplica
putina zeama de lamaie pe suprafata taiata de mere, pentru a evita maronirea. Merele
vor arata proaspete pentru un timp mai indelungat.
Pentru
a pastra mazare verde, puneti-o in punga alimentara, in congelator.
Pentru
ca laptele sa nu se lipeasca in timpul fierberii, umeziti, in prealabil, vasul cu apa.
Pentru a nu lacrima, taiati ceapa în doua parti si puneti-o in apa rece timp de 15 minute inainte de a o toca.
Pentru a nu lacrima, taiati ceapa în doua parti si puneti-o in apa rece timp de 15 minute inainte de a o toca.
Pentru a pastra telina un timp mai indelungat, inveliti-o in folie de aluminiu si puneti-o in frigider.
Pentru
a coace cartofi rapid, puneti-i in apa cu sare timp de 15 minute inainte de
coacere.
Pentru
a pastra ceapa o perioada mai lunga de timp, infasurati-o individual in hartie
de ziar si depozitati-o intr-un loc racoros si intunecat.
Cartofii
vor putrezi mai repede daca sunt pastrati in acelasi loc cu ceapa.
Pentru
a curata rosiile de pielita, tineti-le in apa calda timp de 5-10 minute.
Capsunile se curata de codite dupa ce au fost spalate; daca se curata inainte de a fi spalate, acestea se umplu de apa.
Pentru prajituri:
Aluatul va creste frumos daca praful de copt se cerne odata cu faina.
Aluatul va creste frumos daca praful de copt se cerne odata cu faina.
Aluatul
creste in cuptor, astfel ca nu trebuie sa umpli tava.
Fuctele
proaspete se trec prin faina inainte de a le adauga in aluat, astfel nu se vor
mai lasa pe fundul tavii.
Pentru prajiturile cu ciocolata se foloseste numai ciocolata menaj, fara crema.
La prajituri se folosesc numai oua proaspete si la temperatura camerei. Se scot din frigider cu cel putin 30 de minute inainte de a fi utilizate.
Nucile folosite la prajituri si torturi isi sporesc gustul daca se vor praji putin inainte de utilizare.
Pentru prajiturile cu ciocolata se foloseste numai ciocolata menaj, fara crema.
La prajituri se folosesc numai oua proaspete si la temperatura camerei. Se scot din frigider cu cel putin 30 de minute inainte de a fi utilizate.
Nucile folosite la prajituri si torturi isi sporesc gustul daca se vor praji putin inainte de utilizare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu