ingrediente:
300 g nuca
150 g unt
40 g scortisoara
150 ml miere
200 ml apa
mod de preparare:
Nuca macinata se
amesteca cu scortisoara.
Topim untul, iar foile
de placinta le impartim in 3 parti egale.
Ungem tava cu putin
unt topit.
Luam prima foaie de
placinta, o ungem cu unt, o asezam in tava, apoi luam urmatoarea foaie, o
ungem, o asezam in tava si repetam operatia pana terminam prima treime de foi
de placinta, apoi punem jumatate din amestecul de nuca si scortisoara. Peste
nuci punem a doua treime de foi unse ca si primul strat, peste care punem
restul de nuci cu scortisoara si acoperim cu ultimul strat de foi de placinta
unse, fiecare dintre ele, cu unt.
Intre timp preparam
siropul: apa se pune pe foc impreuna cu zaharul pana se obtine un sirop (circa
20 de minute), apoi se adauga mierea si se mai tine pe foc inca 5 minute.
Siropul fierbinte se
toarna peste baclavaua scoasa din cuptor, se acopera tava si se lasa cateva ora
la rece pentru a se insiropa bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu