ingrediente
pt blat:
12 albusuri
400 g zahar
400 g faina
150 g nuca macinata
1 praf de copt
pt crema:
12 galbenusuri
200 g zahar
250 g margarina
200 g ciocolata menaj
150 g nuca macinata
rom
pt glazura:
120 g ciocolata menaj
4-5 linguri iaurt
grecesc (smantana)
mod de preparare:
blatul: albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul,
apoi se adauga alternativ nuca si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna
in tava pentru blat tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul incins.
Se incerca cu scobitoarea daca este gata.
Cand s-a racit
complet, se adauga margarina batuta spuma si ciocolata topita in bain-marie. La
final se adauga nuca macinata si romul.
glazura: ciocolata menaj impreuna cu iaurtul se pun la
topit in bain-marie.
Blatul
se taie in doua parti. Se insiropeaza blaturile, intre ele se aseaza jumatate
din crema cu nuci, iar cu restul de crema se imbraca tortul.
Deasupra
se toarna glazura si se intinde pe toata suprafata tortului.
Se
tine la rece cateva ore.
trebuie sa fie bun ! dar n-ar fi mai buna crema cu 125 gr.unt si 125 gr. margarina ? (parerea mea.va rog nu mi-o luati in nume de rau !)
RăspundețiȘtergere