Ingrediente:
50g ciocolata
neagra
85g unt
1 lingura de
lapte (sau smantana)
200g faina
praf de copt
100g zahar pudra
1 ou
150 g iaurt
(sau lapte batut)
pentru topping
pentru topping
100g ciocolata
neagra
100g ciocolata
alba
Mod de preparare:
Intr-un vas rezistent
la caldura se pun ciocolata,untul si laptele si se topesc in cuptorul cu
microunde, circa 40 de secunde (sau pe aragaz, in bain-marie). Se lasa
amestecul sa se racească. Separat se amesteca faina, praful de copt si zaharul
pudra.
Se bate oul impreuna
cu iaurtul intr-un alt vas si se amesteca in crema lichida. Compozitia lichida
se toarna peste cea solida, de faina, si se amesteca usor pana se omogenizeaza.
Formele de briose se tapeteaza cu hartie speciala pentru
briose si se umplu doar 3/4 din capacitate si se introduc in cuptorul
preincalzit. Se coc timp de 20 de minute, se incearca cu
scobitoarea. Cand sunt gata,
se scot din cuptor si se lasa sa se racesca.
Pentru topping,
se rup cele doua tipuri de ciocolata, neagra si alba, in boluri separate, si se
topesc in cuptorul cu microunde pentru 2 minute (sau pe aragaz, in bain-marie).
Se imprastie ciocolata neagra pe toata suprafata de sus a briosei, apoi se fac diverse
forme cu ciocolata alba pestea cea neagra, cu ajutorul unei scobitori.
De asemenea, se
poate presara ciocolata alba, apoi se fac
diverse forme cu ciocolata neagra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu