joi, 19 septembrie 2013

Prajitura cu mere

ingrediente:
1,5 kg mere
2 linguri gris
1 cana zahar
5 oua
1 cana faina
1 praf de copt
zahar pudra
mod de preparare:
Merele se curata de coaja, seminte si cotor, se taie cubulete si se pun la foc potrivit impreuna cu 4-5 linguri de zahar pana se inmoaie.
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca in continuare. Cand se topeste zaharul se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se adauga merele amestecate in prealabil
cu gris si se baga in cuptorul preincalzit.
Se incearca cu scobitoarea pentru a verifica cand este gata.
Cand prajitura se raceste se orneaza cu zahar pudra si se portioneaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu