1,5 kg mere
2 linguri gris
1 cana zahar
5 oua
1 cana faina
1 praf de copt
zahar pudra
mod de preparare:
Merele se curata de
coaja, seminte si cotor, se taie cubulete si se pun la foc potrivit
impreuna cu 4-5 linguri de zahar pana se inmoaie.
Albusurile se separa de
galbenusuri si se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca in
continuare. Cand se topeste zaharul se adauga galbenusurile, apoi
faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia se toarna in
tava tapetata cu hartie de copt, se adauga merele amestecate in
prealabil
cu gris si se baga in
cuptorul preincalzit.
Se incearca cu
scobitoarea pentru a verifica cand este gata.
Cand prajitura se
raceste se orneaza cu zahar pudra si se portioneaza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu