pt blat:
4 albusuri
2 oua
5-6 linguri faina
6 linguri zahar
1 parf de copt
5 linguri nuca macinata (optional)
pt crema:
120 g zahar pudra
5 linguri apa
200g margarina
100 g nuca cocos
120 g ciocolata
pt ornat:
50 g nuca de cocos
3 linguri nuca macinata
pt sirop:
150 ml apa
80-100 g zahar
esenta de rom
mod de preparare:
pt blat: Cele sase albusuri se bat spuma, se adauga zaharul si se amesteca pana cand acesta se dizolva, apoi se adauga galbenusurile si la final faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit. Se incearca cu scobitoarea pentru a verifica cand este gata. Cand se raceste, se taie in doua.
pt crema: Se prepara un sirop din apa si zaharul pudra. Galbenusurile se bat pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga siropul caldut amestecand foarte bine. Margarina se freaca bine si se adauga peste amestecul de galbenusuri, se adauga nuca de cocos si ciocolata topita in prealabil in bain-marie.
Se insiropeaza prima foaie de blat, se umple cu doua treimi din crema, apoi se adauga cealalta foaie de blat insiropata. Deasupra si pe margini se intinde uniform restul de crema, iar peste ea se adauga nuca de cocos si nuca macinata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu