700 g ciuperci
1-2 linguri ulei
1 ceapa
2 morcovi
600 g carne de pui
400 g smantana
1 lingura faina
1 galbenus
sare
piper
mod de preparare:
Carnea se pune la fiert in apa (mai multa) cu
sare si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand a fiert se scoate, se desface
de pe oase si se taie sau se rupe in bucati. Ceapa si morcovii taiati marunt se pun la
calit in ulei incins, iar dupa 2-3 minute se adauga ciupercile taite si se lasa
cateva minute la inabusit apoi se adauga zeama (in care a fiert carnea) atat
cat sa acopere legumele si se lasa la foc potrivit. Cand legumele au fiert, se
scot din zeama in care au fiert si se mixeaza. Bucatelele de carne se pun la fiert cu zeama
in care a fiert, se adauga legumele pasate si se lasa la foc. Smantana, faina si
galbenusul se amesteca foarte bine, se adauga un polonic de supa peste amestec
si se bate, apoi se toarna incet peste supa amestecand continuu si se lasa
cateva clocote.
La final se potriveste gustul de sare si
piper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu