luni, 14 octombrie 2013

Supa-crema de ciuperci cu pui

ingrediente:
700 g ciuperci
1-2 linguri ulei
1 ceapa
2 morcovi
600 g carne de pui
400 g smantana
1 lingura faina
1 galbenus
sare
piper
mod de preparare:
Carnea se pune la fiert in apa (mai multa) cu sare si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand a fiert se scoate, se desface de pe oase si se taie sau se rupe in bucati. Ceapa si morcovii taiati marunt se pun la calit in ulei incins, iar dupa 2-3 minute se adauga ciupercile taite si se lasa cateva minute la inabusit apoi se adauga zeama (in care a fiert carnea) atat cat sa acopere legumele si se lasa la foc potrivit. Cand legumele au fiert, se scot din zeama in care au fiert si se mixeaza. Bucatelele de carne se pun la fiert cu zeama in care a fiert, se adauga legumele pasate si se lasa la foc. Smantana, faina si galbenusul se amesteca foarte bine, se adauga un polonic de supa peste amestec si se bate, apoi se toarna incet peste supa amestecand continuu si se lasa cateva clocote.

La final se potriveste gustul de sare si piper.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu