ingrediente:
1 kg faina (aprox.)
200 g zahar
150 g unt
25 g drojdie
350 ml lapte
coaja de portocala
3 oua
1 kg faina (aprox.)
200 g zahar
150 g unt
25 g drojdie
350 ml lapte
coaja de portocala
3 oua
sare
ulei, pentru prajit
pt umplutura:
gem sau crema
gem sau crema
pt ornat:
zahar pudra
mod de preparare:
Drojdia se amesteca cu laptele fierbinte. Intr-un castron, se amesteca aprox. 650 g faina cu zaharul, sarea si coaja rasa de portocala, apoi se adauga untul si drojdia cu laptele. Se adauga galbenusurile si se amesteca bine pana cand se obtine un aluat neted si elestic. Aluatul se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca timp de 1 ora la loc calduros.
Aluatul se pune pe planseta tapetata cu faina si se intinde la o grosime de aproximativ 1 cm si se taie cu marginea unui pahar si se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se jumatate din aceste discuri se pune gem (sau crema de ciocolata) si fiecare se acopera cu cate un disc fara gem si se lipesc marginile celor doua discuri intre ele.
Drojdia se amesteca cu laptele fierbinte. Intr-un castron, se amesteca aprox. 650 g faina cu zaharul, sarea si coaja rasa de portocala, apoi se adauga untul si drojdia cu laptele. Se adauga galbenusurile si se amesteca bine pana cand se obtine un aluat neted si elestic. Aluatul se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca timp de 1 ora la loc calduros.
Aluatul se pune pe planseta tapetata cu faina si se intinde la o grosime de aproximativ 1 cm si se taie cu marginea unui pahar si se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se jumatate din aceste discuri se pune gem (sau crema de ciocolata) si fiecare se acopera cu cate un disc fara gem si se lipesc marginile celor doua discuri intre ele.
Gogosile se prajesc pe ambele parti in ulei incins.
La final se tavalesc prin zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu