ingrediente:
1 kg carne tocata amestec
1 ceapa
5 catei usturoi
1 morcov
patrunjel
sare
3 felii de paine
1 ou
ulei, pentru prajit
pt sos:
4 linguri ulei
2 linguri faina
2 linguri smantana
250 ml lapte
sare
piper
patrunjel
mod de preparare:
Chiltelutele: amestecam carnea tocata cu ceapa si morcovul date pe razatoare mare, usturoiul pisat bine, miezul de paine inmuiat in apa si stors, patrunjelul taiat mic, oul si sarea.
Se modeleaza chiftelute rotunde din acest amestec si se prajesc in ulei.
Sosul: in uleiul incins se torna faina si se amesteca sa nu se formeze cocoloase, se adauga smantana, amestecam putin, apoi adaugam laptele si mai lasam pe foc circa 5 minute amestecand continuu. La final se potriveste gustul de sare si piper.
Se pun chiftelute pe farfurie, peste care se torna sos de smantana, iar deasupra se presara patrunjel tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu