marți, 6 noiembrie 2012

Ciorba cu carnati afumati


ingrediente:
500 g carnati afumati
1 ceapa mare
1 morcov
1 ardei rosu
1 mana varza
1 bucata telina
1 mana buchetele de conopida
3 rosii
ulei
sare
piper
patrunjel
zeama de varza (bors), optional

mod de preparare:
Morcovul, ardeiul, varza, telina taiate marunt si buchetelele de conopida se pun la fiert in apa cu sare. Cand legumele sunt fierte se adauga rosiile oparite, decojite si pasate si se lasa sa fiarba.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei incins. Cand ceapa este aurie, se adauga carnatii afumati taiati rondele si se lasa pana cand carnatii devin usor crocanti, apoi se pun in ciorba si se mai lasa cateva clocote. Cand adaugam carnatii si ceapa, in ciorba se poate adauga, optional, zeama de varza sau bors.
La final se potriveste gustul de sare si piper si se adauga patrunjel tocat mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu