ingrediente:
600
g faina alba
500 g cartofi
500 g cartofi
2
linguri ulei
1
ou
sare
10 g drojdie
sare
10 g drojdie
mod de preparare:
Cartofii
se fierb cu coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert, si s-au racit putin, se
curata de coaja si se zdrobesc.
Intr-un vas incapator amestecam 3-4 linguri de faina cu drojdia si o cescuta de apa calduta si lasam la dospit. Dupa ce maiaua a dospit adaugam restul de faina, cartofii zdrobiti, oul, sare, ulei si apa calduta pana obtinem un aluat nu foarte tare pe care il framantam pana apar basici, apoi lasam aluatul la dospit aproximativ 1ora.
Dupa ce a dospit, tapetam masa de lucru cu putina faina, punem aluatul si il modelam dupa forma dorita.
Se ung peretii tavi cu putin ulei si se tapeteaza cu faina si asezam aluatul si il mai lasam 15 minute la dospit, apoi bagam tava in cuptorul incins.
Intr-un vas incapator amestecam 3-4 linguri de faina cu drojdia si o cescuta de apa calduta si lasam la dospit. Dupa ce maiaua a dospit adaugam restul de faina, cartofii zdrobiti, oul, sare, ulei si apa calduta pana obtinem un aluat nu foarte tare pe care il framantam pana apar basici, apoi lasam aluatul la dospit aproximativ 1ora.
Dupa ce a dospit, tapetam masa de lucru cu putina faina, punem aluatul si il modelam dupa forma dorita.
Se ung peretii tavi cu putin ulei si se tapeteaza cu faina si asezam aluatul si il mai lasam 15 minute la dospit, apoi bagam tava in cuptorul incins.
Incercam
painea cu o scobitoare. Cu 10 minute inainte de a o scoate din cuptor, se unge
cu ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu