luni, 15 octombrie 2012

Paine de casa cu masline




ingrediente:
600 g faina alba
200-250 g masline, fara samburi
2 linguri ulei
1 ou
sare
1 lingurita de zahar
10 g drojdie

mod de preparare:
Maslinele, fara samburi se taie in 3 bucati fiecare.
Intr-un vas incapator amestecam 3-4 linguri de faina cu drojdia, zaharul si o cescuta de apa calduta si lasam la dospit. Dupa ce maiaua a dospit adaugam restul de faina, maslinele, oul, sare, ulei si apa calduta pana obtinem un aluat nu foarte tare pe care il framantam pana apar basici, apoi lasam aluatul la dospit aproximativ 1ora.
Dupa ce a dospit, tapetam masa de lucru cu putina faina, punem aluatul si il modelam in forma de painici.
Tava se tapeteaza cu hartie de copt, asezam painicile si le mai lasam 10 minute la dospit, le crestam putin pe mijloc, apoi bagam tava in cuptorul incins.
Incercam painea cu o scobitoare. Cu 5 minute inainte de a o scoate din cuptor, le ungem cu ulei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu