ingrediente:
600
g faina alba
200-250 g masline, fara samburi
200-250 g masline, fara samburi
2
linguri ulei
1
ou
sare
sare
1
lingurita de zahar
10 g drojdie
10 g drojdie
mod de
preparare:
Maslinele,
fara samburi se taie in 3 bucati fiecare.
Intr-un
vas incapator amestecam 3-4 linguri de faina cu drojdia, zaharul si o cescuta
de apa calduta si lasam la dospit. Dupa ce maiaua a dospit adaugam restul de
faina, maslinele, oul, sare, ulei si apa calduta pana obtinem un aluat nu foarte
tare pe care il framantam pana apar basici, apoi lasam aluatul la dospit aproximativ
1ora.
Dupa ce a dospit, tapetam masa de lucru cu putina faina, punem aluatul si il modelam in forma de painici.
Tava se tapeteaza cu hartie de copt, asezam painicile si le mai lasam 10 minute la dospit, le crestam putin pe mijloc, apoi bagam tava in cuptorul incins.
Dupa ce a dospit, tapetam masa de lucru cu putina faina, punem aluatul si il modelam in forma de painici.
Tava se tapeteaza cu hartie de copt, asezam painicile si le mai lasam 10 minute la dospit, le crestam putin pe mijloc, apoi bagam tava in cuptorul incins.
Incercam
painea cu o scobitoare. Cu 5 minute inainte de a o scoate din cuptor, le ungem
cu ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu