1 kg dovleac
faina
1 cana zahar tos
1 cana zahar tos
1 ou
1 lingura ulei
½ cana lapte
10 g drojdie
sare
scortisoara pulbere
zahar pudra
mod de preparare:
Dovleacul se curata de
coaja si de seminte si se razuieste, apoi se pune la calit pana se inmoaie
bine, iar la final se adauga scortisoara si zaharul (din care oprim o lingura)
si lasam sa se raceasca.
Preparam aluatul din
faina, ou, o lingura de ulei si una de zahar tos, un praf de sare si drojdia
dizolvata in lapte caldut si il lasam sa creasca, acoperit, la loc calduros.
Dupa ce acrescut,
impartim aluatul in doua parti egale. Cu sucitorul intindem o foaie subtire, pe
care o punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Deasupra ei asezam dovleacul
uniform pe toata suprafata aluatului. Intindem a doua foaie de aluat, o asezam
peste dovleac si bagam tava in cuptor.
Se serveste cu zahar
pudra presarat deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu