ingrediente:
7 oua
7 linguri de zahar
7 linguri de faina
2 linguri de cacao
1 praf de copt
pt crema:
4 oua
5-6 linguri de zahar
pudra
270 g margarina (pt
prajituri)
250 g ciocolata menaj
esenta de rom
pt glazura:
80 g ciocolata menaj
40 g unt (margarina)
pt sirop(optional):
1 pahar de apa
2 linguri de zahar
pudra
esenta de rom
mod de preparare:
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri; albusurile se bat spuma, se adauga
zaharul si se amesteca in continuare. Cand zaharul s-a topit, se adauga
galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt, iar la final adaugam
cacaua. Turnam compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si
bagam in cuptor. Se verifica cu o scobitoare, iar cand este gata se scoate din
cuptor si se lasa sa se raceasca.
Crema: Ciocolata se topeste in bain-marie.
Separat se amesteca
ouale cu zaharul, in bain-marie, pana se ingroasa apoi se lasa sa se raceasca.
Margarina, taiata bucatele, se bate spuma, apoi se adauga crema de oua,
ciocolata topita si la final esenta de rom.
Glaruza: Ciocolata si untul se pun la topit in bain-marie, apoi se lasa la
racit.
Siropul: Se amesteca apa cu zaharul si esenta de rom pana cand se topeste
zaharul.
Blatul se taie in doua
parti.
Se insiropeaza
blaturile, intre ele se aseaza jumatate din crema de ciocolata, iar cu restul
de crema se imbraca tortul. Deasupra se toarna glazura si se intinde pe toata
suprafata tortului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu