ingrediente:
1 kg amestec de carne tocata
100 g orez fiert
1 ceapa
piper
1 ou
1 lingurita ulei
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
ienibahar
2 foi de dafin
100 ml suc de rosii
mod de preparare:
Frunzele de
vita trebuie sa fie intregi si sanatoase. Acestea se oparesc in apa clocotita
cu sare, dupa care se umplu cu un amestec format din carne tocata, ceapa taiata
marunt si calita, orezul fiert, verdeata taiata marunt, oul, sare si piper.
Pe fundul
oalei de pun cateva frunze de vita, apoi se aseaza sarmalutele in cercuri, iar
printre ele punem cateva boabe de ienibahar si frunzele de dafin, iar deasupra
sarmalutelor turnan sucul de rosii. Adaugam 2 cani de apa.
Punem o
farfurie cu fata in jos care sa le tina, sa nu se ridice.
Se fierb la
foc mic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu