ingrediente:
2 morcovi
fasole verde – cateva pastai
fasole verde – cateva pastai
1/2 telina
1 pastarnac
2 ardei rosii
1 pastarnac
2 ardei rosii
1 ardei verde
1 ceapa
1 ceapa
varza alba – o mana
1 legatura patrunjel verde
sare, piper
1 legatura patrunjel verde
sare, piper
1 oua
5 linguri de gris
mod de
preparare:
Legumele se curata, se spala, se taie si se
pun la fiert in apa cu sare, intr-un vas acoperit.
Pentru galuste batem oul cu 5 linguri rase de
gris si cu putina sare, pana se obtine o compozitie de constistenta unei
smantanii mai groase. Se ia cate o lingurita din compozitie si se pune in apa
clocotita si se fierb pana devin mari, pufoase si usoare; atunci se poate
incerca una dintre galuste pentru a verifica daca sunt gata.
Cand legumele au fiert se adauga galustele,
una cate una, apoi se opreste focul.
Se potriveste de sare si piper si se adauga
patrunjel tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu