joi, 31 mai 2012

Tarta cu crema de mascarpone si capsuni


ingrediente:
pentru blat:
250 g faina
75 g zahar
1 ou
125 g unt
coaja de lamaie
pentru umplutura:
250 g mascarpone
150 g smantana
5-6 linguri de zahar pudra
esenta de vanilie
200 g capsuni
mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele pentru blat, obtinand un aluat omogen, care se imbraca in folie de plastic si se baga la frigider pentru 30 minute.
Pe o planseta tapetata cu faina se intinde aluatul cu o grosime de 0,5 cm si se pune in forma de tarta tapetata cu unt. Aluatul pentru tarta se inteapa din loc in loc cu o furculita si se baga la cuptor pentru circa 25 minute.
Branza mascarpone se freaca cu 4 linguri de zahar pudra, apoi se adauga smantana batuta frisca.
Blatul copt se scoate din forma, se umple cu crema de mascarpone, iar deasupra se pun capsuni.
Se orneaza cu zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu