ingrediente:
800 g aripioare de pui
2 morcovi
1 telina
1 pastarnac
1 ardei rosu
1 telina
1 pastarnac
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 ceapa
1 ceapa
1 lingura pasta de tomate
1 legatura patrunjel verde
sare, piper
1 legatura patrunjel verde
sare, piper
2 oua
9-10 linguri de gris
mod de
preparare:
Aripioarele se parlesc, se spala, se curata,
apoi se pun la fiert in apa cu sare. Se spumeaza din cand in cand.
Legumele se curata, se spala, se taie si se adauga
peste carne. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga pasta de tomate.
Galuste se prepara astfel: batem oul cu grisul
si cu putina sare, pana se obtine o compozitie de constistenta unei smantani
mai groase. Se ia cate o lingurita din compozitie si se pune in apa clocotita
si se fierb pana devin mari, pufoase si usoare; atunci se poate incerca una
dintre galuste pentru a verifica daca sunt gata.
Cand legumele au fiert se adauga galustele,
una cate una, apoi se opreste focul.
Se potriveste de sare si piper si se adauga
patrunjel tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu