ingrediente:
500 g fasole boabe
1 kg scarita afumata
2 cepe
2 morcovi
2 linguri bulion de rosii
boia dulce de ardei
ulei
cimbru
piper
sare
mod de preparare:
Fasolea se lasa peste noapte la inmuiat. Se schimba apa si se pune
la fiert. Dupa ce da in cateva clocote schimbam apa, inlocuind-o cu alta apa
fiarta si repetam aceasta operatie de inca de vreo doua ori si lasam fasolea pe
foc pana cand boabele sunt fierte suficient de bine.
Punem la calit, in ulei incins, ceapa si morcovul taiate mic, iar
cand acestea devin sticloase, se adauga scarita taiata si se lasa sa se
rumeneasca. Se adauga bulionul si putina zeama de la fasole, apoi se pune si
boiaua de ardei. Compozitia se toarna peste fasolea scursa bine de zeama si se
mai tine pe foc pentru cateva clocote.
Se potriveste de sare si piper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu