ingrediente:
600 g morcovi
1 dovlecel mic
2 cartofi mari
50 g unt
sare
piper
patrunjel
mod de preparare:
Se curata morcovii si
cartofii; toate legumele se spala si se taie in bucati nu foarte mari, pentru a
fierbe repede.
Punem legumele la
fiert in aproximativ 2 litri de apa cu putina sare, intr-un vas acoperit.
Cand legumele au fiert
si se zdrobesc cu usurinta, le scoatem din supa in care au fiert, le punem la
blender impreuna cu 50 g de unt si mixam pana obtinem o consistenta cremoasa.
Crema o pumen pe foc
si adaugam peste ea o parte din supa in care au fiert legumele pana obtinem
textura dorita si mai lasam la fiert cateva minute.
Potrivim gustul de
sare si piper si servim cu frunze
patrunjel presarate deasupra si crutoane langa ea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu