ingrediente:
2 verze acre
1 kg amestec de carne tocata
100 g orez fiert
2 cepe
piper
300 g sunculita afumata
4 linguri de bulion
2 frunze de dafin
cimbru
ulei
300 ml vin alb
mod de preparare:
Ceapa taiata
marunt se caleste, iar cand devine sticloasa de adauga orezul fiert, o lingura
de bulion, se ia de pe foc si se adauga peste carnea tocata.
Pe foaia de varză se pune o linguriţă de tocătură si impachetam sarmaluta. Cand sunt gata sarmalele, frunzele rămase se toaca fideluta. Jumătate din cantitatea de varză tocată se aşează pe fundul vasului uns cu putin ulei si asezam sarmalutele in straturi.
Pe foaia de varză se pune o linguriţă de tocătură si impachetam sarmaluta. Cand sunt gata sarmalele, frunzele rămase se toaca fideluta. Jumătate din cantitatea de varză tocată se aşează pe fundul vasului uns cu putin ulei si asezam sarmalutele in straturi.
Printre sarmalute turnam bulion amestecat cu apa, adaugam cimbru,
frunze de dafin, piper si bucati de sunculita afumata. Cealalta jumătate de
frunze taiate se aseaza deasupra sarmalelor.
Se pun la foc pentru cateva clocote, apoi se
adauga vinul si bagam vasul la cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu