ingrediente:
pt
blat:
4
oua
4
linguri de zahar
4
linguri de faina
pt
crema:
8
oua
1
l lapte
10
linguri de zahar
esenta
de rom
10
linguri de zahar – pentru zahar ars
Se
pun 10 linguri de zahar la caramelizat, iar cand este complet topit se
distribuie si pe peretii laterali ai vasului.
Ouale
se bat cu zaharul, se adauga laptele si esenta de rom si se amesteca
compozitia pentru omogenizare, apoi se toarna in oala tapetata cu zahar ars si
se baga la cuptor. Crema de zahar ars este gata in momentul in care se
desprinde de peretii vasului.
Atunci
preparam blatul: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma,
se pune
zaharul si se amesteca pana cand acesta se dizolva complet, apoi se adauga galbenusurile si la final se toarna faina „in ploaie”.
zaharul si se amesteca pana cand acesta se dizolva complet, apoi se adauga galbenusurile si la final se toarna faina „in ploaie”.
Compozitia
pentru blat se toarna peste crema de zahar ars si se baga la cuptor. Se
incearca cu o scobitoare, iar daca este copt se scoate si se lasa la racit.
Cand
s-a racit complet se rastoarna pe un platou. Siropul de la crema de zahar ars
va insiropa blatul.
Tortul
se poate orna cu frisca, cu ciocolata etc. sau se poate lasa ca atare.
Compozitia
este pentru un vas cu diametrul de 23 cm, iar pandispanul este la aproximativ
la fel de gros ca si crema de zahar ars.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu