ingrediente:
pt compozitia de mere:
1 kg mere
5 linguri de zahar (sau mai mult daca
merele sunt acrisoare)
scortisoara
pt foi:
1 pahar de lapte (apa minerala)
1 pahar de ulei
5 linguri de zahar
5 linguri de zahar
1 ou
1 praf de copt
1 praf de copt
coaja rasa de lamaie
faina cat cuprinde
mod de preparare:
faina cat cuprinde
mod de preparare:
pt compozitia de mere: merele
se spala, se curata de seminte si cotor si se dau pe razatoare. Se pun intr-o
cratita pe foc impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Amestecati
usor pana cand mai scade zeama, apoi opriti focul si adaugati
scortisoara.
pt foi: amestecam
foarte bine toate ingredientele pana obtinem un aluat elastic. Coca
se imparte in doua parti egale.
Se
ia o parte din aluat si se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de
copt, se adauga merele repartizate uniform pe toata suprafata foii de
placinta, apoi se intinde si cealalta foaie de aluat si se pune peste
mere.
Se baga tava la cuptor.
Usor si foarte gustoase Multumim
RăspundețiȘtergere