ingrediente:
500 g carne de porc
200 g untură (sau ulei)
1 linguriță boia dulce
200 g untură (sau ulei)
1 linguriță boia dulce
1 linguriță boia iute
3 cepe
3 roșii
1 morcov
3 cepe
3 roșii
1 morcov
5 cartofi
1 cățel de usturoi
sare, piper
sare, piper
mod de
preparare:
Se pune carnea tăiată bucățele în cratița cu untură încinsă și se lasă să se rumenească, apoi se scoate.
În untura rămasă se pune ceapa tocată mărunt și se prăjește până devine aurie, apoi se adaugă usturoiul mărunțit, morcovul ras, roșiile tăiate și carnea. Se adaugă boiaua, sarea, piperul și se toarnă apă fierbinte cât să acopere totul.
Se lasă să fiarbă la foc mic până când carnea a fiert aproape complet, apoi se adaugă cartofii tăiați și se completează cu apă fierbinte, dacă este cazul. Când cartofii au fiert – gulașul este gata.
Gulașul se poate servi cu smântână și pătrunjel verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu