ingrediente:
800 g fasole boabe
500 g cârnați afumați
2 cepe
1 morcov
ulei
3 linguri de pastă de
roșii
1 linguriță de boia
dulce de ardei
sare, piper, cimbru
mod de preparare:
Fasolea se lasă peste noapte în apă rece. Se
schimbă apa și se pune la fiert. După ce dă în câteva clocote schimbăm apa,
înlocuind-o cu apă fierbinte și repetăm această operație de încă una - două
ori și lăsăm fasolea pe foc până când boabele sunt fierte suficient de bine.
Punem la călit, în ulei încins, ceapa și
morcovul tăiate mărunt, se adaugă cârnații
tăiați în bucăți de 4-5 cm și se lasă să se rumenească. Se adaugă
bulionul, puțină zeamă de la fasole și boiaua de ardei iar după câteva clocote se adaugă și boabele de fasole.
Se potrivește gustul de sare, piper si cimbru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu