ingrediente:
1 pachet mare de pișcoturi
(800 g)
500 g brânză mascarpone
4 ouă
500 g brânză mascarpone
4 ouă
2 linguri zahăr
4 linguri zahăr pudră
zahar vanilat
7-8 lingurițe cafea
esență de rom
4 linguri zahăr pudră
zahar vanilat
7-8 lingurițe cafea
esență de rom
cacao
mod de preparare:
Se pune la fiert un litru de apă, se adaugă 2 linguri de zahăr, cafeaua și se lasă să
dea în clocot, apoi se lasă la răcit.
Separăm albușurile de
gălbenușuri. În vasul cu gălbenușurile adăugăm 4 linguri de zahăr pudră și frecăm
bine cu mixerul până când compoziția își triplează volumul.
Într-un bol batem albușurile
până devin o spumă foarte tare.
Brânza mascarpone se
amestecă puțin pentru omogenizare. Peste gălbenușuri adăugăm, alternativ, o
lingură de mascarpone apoi o lingură de spumă amestecând foarte ușor, de jos în sus. Adăugăm zahărul vanilat și esența de
rom.
Cafeaua racită se
strecoară.
Pișcoturile se înmoaie
foarte puțin în cafea, pe ambele părți, și se așază unul lângă altul, într-o
tavă. După ce fundul tăvii este acoperit cu un strat de pișcoturi,
peste acestea se adaugă jumătate din compoziția de cremă și se uniformizează. Se
adaugă al doilea strat de pișcoturi și adăugăm restul de cremă. Lăsăm tava la frigider peste noapte. Înainte de servire presărăm cacao.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu