duminică, 29 aprilie 2012

Sarmale in foi de varza acra

ingrediente:
2 verze acre
1 kg amestec de carne tocata
boia de ardei
100 g orez fiert
2 cepe
piper
ienibahar
costita afumata
bulion
2 frunze de dafin
cimbru
1 lingurita ulei
1 pahar de vin alb
mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste, iar cand devine sticloasa de adauga boia de ardei si orezul fiert si se ia de pe foc. Se adauga peste carnea tocata. La acest amestec se mai adauga piper, ienibahar si o lingurita de bulion.
Pentru sarmale folosim fie frunze intregi, fie jumatati de frunze. Pe foaia de varză se pune o linguriţă de tocătură si impachetam sarmaua. Cand sunt gata sarmalele, frunzele rămase se toaca fideluta. Jumătate din cantitatea de varză tocată se aşează pe fundul vasului, asezam sarmalele in straturi, iar printre acestea punem bulion, cimbru, frunze de dafin, piper si bucati de costita afumata. Cealalta jumătate de frunze taiate se aseaza deasupra sarmalelor.
Se toarna un pahar de vin alb si bagam vasul la cuptor, iar cand varza de deasupra este rumenita, incercam o sarmaluta, iar daca este suficient gatita .... gata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu